PUUUR – IJCE

Over het project

In PUUUR IJCE op Centrumeiland in Amsterdam-IJburg woon je toekomst-proof. Het project krijgt appartementen en grondgebonden stadswoningen. De ambities op het gebied van duurzaamheid zijn groot. Het is de bedoeling dat het project gasloos wordt en zeer energie-zuinig. Om dit te bereiken krijgt PUUUR IJCE zonnepanelen op het dak. Ook wordt PUUUR IJCE aangesloten op een collectieve warmte-koudeopslag op Centrumeiland. Bijzonder is daarnaast dat het project regenbestendig wordt. Regenwater wordt opgevangen in een waterbuffer. Het water wordt vervolgens gedoseerd teruggegeven aan de straat, om onder andere de plantsoenen te bewateren. Op deze manier wordt het riool ontlast bij een regenbui en komt de straat niet blank te staan.

Project informatie

Architect:

Atelier PUUUR

Aannemer:

Vinkbouw Nieuwkoop

Installatieconcept

Onze adviesdiensten hebben betrekking op de gebouwgebonden installaties en apparatuur op het gebied van werktuigkundige en elektrotechnische installaties.

Galerij

Fore Installatie Adviseurs maakt gebruik van cookies

Om onze website te laten functioneren maken we gebruik van coockies. Meer informatie? Klik hier voor onze privacyverklaring.