Andreasschool

Over het project

De Andreasschool is gerealiseerd op de bestaande locatie en binnen de contouren van het stedenbouwkundige plan. Het schoolgebouw bestaat uit 2 bouwlagen, met een totale oppervlakte van 1560m2. Op begane grond (oppervlakte 1030m2) is een kinderdagverblijf gesitueerd, evenals voor- en naschoolse opvang, vier schoollokalen, een speellokaal en de aula. Ook zijn er ruimten voor nevenfuncties, zoals een teamkamer en het directiekantoor. De verdieping, met een oppervlakte van 400m2, biedt plaats aan nog eens 4 leslokalen. Op het dak staat een groentenkas met techniek. De warmte van de kas wordt hergebruikt. Door de schil optimale thermische eigenschappen te geven, wordt het gebouwgebonden energiegebruik teruggedrongen. Voorts voorziet het concept erin dat de resterende energievraag volledig op duurzame wijze wordt ingevuld, dus zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen.

Project informatie

Architect:

KvdK architecten

Aannemer:

Horsman

Installatieconcept

Duurzame warmteopwekking door middel van warmtepompen met verticale bodemwisselaars. De warmteafgifte door middel van laagtemperatuur vloerverwarming . Ventilatie met warmte terugwinning en grondbuis zorgen voor de ventilatie met hoogst mogelijke rendement. Comfortkoeling door de verticale bodemwisselaars en vloerkoeling zorgen in de zomer voor een zeer aangenaam klimaat. LED verlicht zorgt voor een optimale verlichting met een laag energieverbruik Het PV-systeem zorgt voor de elektra-opwekking.
Uiteindelijk heeft de Andreasschool het predicaat Nul op de Meter.